Aktualny czas: 21-05-2012, 03:46
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Stereofoniczny wzmacniacz 2x70W
|
|
20-01-2010, 09:26
|
|||
|
|||
|
Stereofoniczny wzmacniacz 2x70W
Kilka miesięcy temu zachciało mi się budowy wzmacniacza. Nie musiał mieć dużej mocy, bo miał za zadanie nagłaśniać niewielki pokój, ważniejsza była jakość dźwięku. Jak postanowiłem, tak zrobiłem i zacząłem szukać w Internecie informacji na ten temat. Widziałem sporo opisów wykonanych wzmacniaczy, schematów i not katalogowych układów scalonych. Często zachwalano LM3886, powstało na nim wiele różnych, mniej lub bardziej audiofilskich konstrukcji. Jeśli nie wierzysz, wpisz w Google wyraz "Gainclone" i kliknij "Szukaj". Efekt końcowy przedstawia się następująco:
Przeczytaj cały wpis - Stereofoniczny wzmacniacz 2x70W |
|||
|
07-02-2010, 18:08
|
|||
|
|||
|
RE: Stereofoniczny wzmacniacz 2x70W
Komentarze przeniesione ze starej wersji strony:
iganska Dla mnie fajna sprawa, wg mnie przymałe radiatory no i ta obudowa mocno amatorska robiona na kolanie boki super ale blachy do zmiany i to szybko. po zmianie zyska na wygładzie ogólnie super Niedziela 05 Kwiecień 2009, 22:27 Pomysłowy_Dobromir jakich narzędzi potrzebuję aby wykonać projekt ?? Środa 06 Maj 2009, 18:10 BTomasz92 Jeśli chodzi o elektronikę, to przydadzą się narzędzia wymienione w kursie elektroniki + rzeczy do wykonywania płytek (wytrawiacz + pisak lub drukarka laserowa i żelazko). Do obróbki drewna i blachy przyda się coś do cięcia, wiertarka, pilniki i papier ścierny. To pewnie nie wszystko, ale tyle pamiętam. Powodzenia przy konstruowaniu własnego wzmacniacza .Czwartek 07 Maj 2009, 07:27 |
|||
|
08-05-2010, 21:05
|
|||
|
|||
|
Radiatory trochę małe, ale oprócz tego wzmacniacz spoko.. Dałeś go do Szkoły Konstruktorów w EDW, prenumeruję tą gazetkę
|
|||
|
09-05-2010, 08:54
|
|||
|
|||
|
Zgadza się, wysłałem opis tego wzmacniacza jako rozwiązanie zadania w Szkole konstruktorów. Szczerze mówiąc, wysyłanie do EdW rozwiązań zadań jest nawet opłacalne - za każde poważne rozwiązanie w SK można dostać talon na zakupy w sklepie AVT lub jakąś inną nagrodę. Podobnie jest z konkursami z tej gazety, takimi jak choćby krzyżówka - wystarczy trochę szczęścia i już przyślą jakiś KIT do złożenia.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

.