Aktualny czas: 21-05-2012, 03:35
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Piła taśmowa MSB 120
|
|
11-01-2010, 17:06
|
|||
|
|||
|
Piła taśmowa MSB 120
Witam!
Kupiłem ostatnio używaną piłę taśmową MSB 120 Electronic dla majsterkowicza, produkcji Meister Craft. Nigdzie nie mogę namierzyć brzeszczotu do niej. Brzeszczot ma długość 1079 mm. Maksymalna szerokość wynosi 5,5 mm. Może ktoś z Was pomoże mi w zdobyciu brzeszczotu (ów). Z góry dziękuję |
|||
|
30-01-2010, 21:38
|
|||
|
|||
|
RE: Piła taśmowa MSB 120
nie spotkałem się z taśmą 5,5mm, BAHCO ma taśmy 6mm, można je dostać w ABC w bielsku, nawet pocztą wysyłają :]
|
|||
|
05-02-2010, 00:15
|
|||
|
|||
|
Dziękuję. Taśmy 6,0 mm są w większości sklepów budowlanych. Będę musiał kupić dłuższą i zgrzać.
Pozdrawiam |
|||
|
12-04-2010, 19:41
|
|||
|
|||
|
witam, a ja mam taki dylemat: kupić piłe taśmową czy przecinarke z tarcza? jak myslice co bedzie lepsze do użytku domowego, piła bedzie używana sporadycznie, najczęściej ciete będą kształtowniki, kątowniki, pełne profile też ale to juz rzadziej. Dodam ze piłe tarczowa juz posiadam, ale jest to zwykła piła gdzie materiał ciety trzymamy w rekach, nie ma mozliwosci ustawiania kątów a własnie o to najbardziej mi chodzi
|
|||
|
12-04-2010, 20:21
|
|||
|
|||
|
Nie mam zbyt dużego obeznania w temacie, więc udzielę porad raczej ogólnych. Piszesz, że ma mieć duże możliwości regulacji i być tania, więc przy szukaniu odpowiedniego modelu skoncentruj się raczej na tych parametrach, a dopiero potem na tym czy będzie to piła taśmowa czy przecinarka z tarczą.
Myślę, że wato też poszukać informacji na temat kosztów eksploatacji urządzenia - zwykła przecinarka tarczowa ma prostą budowę, więc nic nie powinno się szybko zepsuć, nie powinno być też problemów z zakupem odpowiednich tarcz. Z drugiej strony, piła taśmowa może ciąć lepiej. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc