Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inteligentne instalacje
17-03-2015, 11:11
Inteligentne instalacje
Witam wszystkich.
Zainteresowałem się ostatnio tematem inteligentnych instalacji. Czytałem dość sporo na ich temat, jednak chciałbym poznać opinie osób, które mają takie systemy u siebie. Pytanie do Was, warto? Jakie kable ciągnąć? Z jakimi kosztami należy się liczyć? Czy taki system da radę zainstalować samodzielnie czy lepiej zdać się na firmę?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-03-2015, 10:32
RE: Inteligentne instalacje
Wg mnie warto. Ja mam i bardzo sobie chwalę. Całe oświetlenie, rolety, ogrzewanie mam w domu na pilota. Nawet gdy nie ma mnie w domu mogę tym sterować. Super sprawa i wcale nie żałuję, że w to zainwestowaliśmy. Jeżeli chodzi o koszty to wszystko zależy od rodzaju instalacji na jaką się zdecydujesz no i nie radzę bawić się w położenie tego samodzielnie Wink
16-04-2015, 11:11
Rozumiem, że w Twoim przypadku instalacją zajmowała się firma? Jaki system masz u siebie?
21-04-2015, 11:38
Tak, a konkretniej firma Majca Technology. Zdecydowałem się na LonWorks. Jeżeli chodzi właśnie o LonWorks, to posiada on jedną istotną zaletę - jeżeli integrujemy różnych producentów, to LonMaker powinien wystarczyć - czy wybierzemy TAC do HVAC, Philips do światła itp.
27-06-2017, 09:26
Również coraz dokładniej przyglądam się tematowi inteligentnych instalacji w domu, odkąd szef założył w pracy niesłychanie ułatwiający działanie system kontroli dostępu. Nie da się ukryć, że coraz więcej elementów opiera się na technologii, która wkracza w różne sfery życia.
28-04-2020, 19:00
Ostatnio był o tym artykuł https://www.lekom.pl/inteligentny-dom/in...wietlenie/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
29-04-2020, 11:28
A co sądzicie o ogrzewaniu podłogowym? Ja bardzo poważnie rozważam tę kwestię. Czytałam ostatnio o takiej opcji jak elektryczne ogrzewanie podłogowe Szczecin EWOL: https://ewol-ogrzewanie.pl/elektryczne-o...podlogowe/. Sądzę, że będzie to dobry wybór.
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości