Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wzmacniacz TA8215HQ
10-12-2011, 22:34
Post: #1
Brick Wzmacniacz TA8215HQ
Witam. Zrobiłem wzmacniacz na układzie w/w(załącznik).
        Układ nowy. Zaprojektowałem płytek wg schematu (załącznik)     wytrawiłem ją i zalutowałem ścieżki. Wszystko gra super tylko że na jednym głośniku bo drugi jest wypchany, jaka może być przyczyna?
Jeżeli chodzi o jakość to mogę poprawić ale sprawdzałem wszelkie zwarcia nigdzie nie występują.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 09:29
Post: #2
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
według mnie to nie dokładność przy lutowaniu zwarłeś którąś ścieżkę do -/+ i dlatego go wywalaSmile

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 11:11
Post: #3
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
szermier1 zapewne ma racje.
Ja osobiście elektroniką się nie zajmuje, ale jak patrzę na te ścieżki z cyny to jestem prawie pewien, że tam musi się coś stykać.

[Obrazek: 1013595477490e8d1ba3406.gif]...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 11:37
Post: #4
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Nie dało się tego zrobić bardziej estetycznie? Z tych ścieżek nie da się nic wywnioskować sensownego, ale jak patrzę na niektóre luty, to wydaje mi się, że są zwarte.

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 16:12
Post: #5
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Właśnie zwarte nie są na pewno. Miałem prędzej nie zacynowane ścieżki i było tak samo, więc przeczytałem, że ktoś spotkał podobny problem zacynował i było OK. Też tak zrobiłem ale bez skutków.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 16:21
Post: #6
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
To spróbuj wymienić ten układ na nowy może przegrzałeś go albo w od nowości był trefny.

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011 16:37 przez michal199412.)
Post: #7
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Może tak. A radiator (5x2cm połowa od procesora) jest wystarczająco duży czy muszę zmienić?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
11-12-2011, 23:34
Post: #8
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Problem rozwiązany kondensator na wyjściu pina 7 został odwrotnie przylutowany. Nie wiem jak to się stało. Ale tylko zostaje kwestia radiatora bo się grzeje , jakie wymiary?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-12-2011, 08:23
Post: #9
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Są do takich obliczeń programy (google nie gryzą)

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
12-12-2011, 19:29
Post: #10
RE: Wzmacniacz TA8215HQ
Jak bardzo się grzeje?

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości