Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transformator.
10-12-2011, 21:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2011 19:38 przez mateuszesz.)
Transformator.
Witam wszystkich jestem tu nowy Smile
Mam takie pytanie Big Grin Z kąt wziąć mały transformatorek do żarówki ok 6V?
Bo chcę ją podłączyć do prądu (do gniazdka) i żeby świeciła i żeby się nie spaliła Smile Z góry dziękuję ;p a ta żarówka 6V to taka : http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogr...pr-103.jpg
Czyli nie da się samym transformatorem zaświecić takiej żarówki? a poza ty nie musi być koniecznie taka byle mała Smile
Dobra już mi nie trzeba pomocy ;D wziąłem ładowarkę od telefonu Samsung 250 i podłączyłem do żarówki i świeci ale troszke słabo Big Grin
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10-12-2011, 21:49
RE: Transformator.
1. Ortografia
2. Jest to chyba żarówka do latarek (na prąd stały), więc jeśli koniecznie chcesz ją zasilać z gniazdka potrzebujesz jakiegoś zasilacza.

"Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno." - Edward Murphy
10-12-2011, 22:24
ta żarówka przy zmiennym też da rade

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
27-04-2012, 01:35
(10-12-2011 21:49)jakubf2007 napisał(a):  2. Jest to chyba żarówka do latarek (na prąd stały), więc jeśli koniecznie chcesz ją zasilać z gniazdka potrzebujesz jakiegoś zasilacza.

Podpinając się pod tę sugestię, proponuję Ci wybrać któryś ze sprawdzonych zasilaczy, chociażby od CSEiE, którzy zajmują się zawodowo elektroniką i elektrotechniką. Wchodząc sobie na ofertę na ich stronie internetowej, masz całą masę różnych zasilaczy, które mogą się przydać w rozwiązaniu Twojego problemu. Dla ułatwienia podam Ci linka: http://cseie.com.pl/index.php/oferta/ele...acze.html. Okazuje się, że z pozoru łatwa sprawa z jakąś żaróweczką z latarki może wydawać się bardziej skomplikowana niż myślimy.
Odpowiedz