Aktualny czas: 22-05-2012, 23:31
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Kurs AVR dla języka C - przygotowania
|
|
30-10-2011, 21:49
|
|||
|
|||
|
Kurs AVR dla języka C - przygotowania
Witam w pierwszej części kursu AVR dla języka C, w której zajmiemy się przygotowaniem do praktyki - programowania. Kurs ten jest oparty na moich doświadczeniu - nie jestem specjalistą w dziedzinie
mikrokontrolerów AVR, lecz na pewno nie będę "kursantów" wprowadzał w błąd, ponieważ wszystko co piszę jest sprawdzone w praktyce, jak i w teorii. Przeczytaj cały wpis - Kurs AVR dla języka C - przygotowania |
|||
|
31-10-2011, 11:52
|
|||
|
|||
|
RE: Kurs AVR dla języka C - przygotowania
fajne fajne ale spodziewałem się czegoś więcej.............
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
31-10-2011, 13:16
|
|||
|
|||
|
A dokładniej?
![]() Ta część jest można powiedzieć "nudna", ponieważ to tylko przygotowania. Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
31-10-2011, 13:18
|
|||
|
|||
|
No spodziewałem się od razu np. napisanego programu i potem analizy jego krok po kroku aby w łatwy i przyjemny sposób można było to zrozumieć.
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
31-10-2011, 13:34
|
|||
|
|||
|
Jak mówiłem, pierwsza część to przygotowanie. W części drugiej będziemy już programować i analizować kod. Co nam da od razu przeanalizowanie kodu, jeśli nawet nie wiemy jak podłączyć mikrokontroler i jak go zaprogramować?
Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
01-11-2011, 00:18
|
|||
|
|||
|
spoko to tylko sugestia......
|||
|
04-11-2011, 23:26
|
|||
|
|||
|
Jeśli ktoś ma taki programator czyli kopie STK500v2 http://allegro.pl/programator-usb-avr-is...69429.html
wybiera z Makefile→ Enable Editing of Makefile potem Makefile → Port -> avrdoper AVRDUDE_PROGRAMMER = stk500v2 |
|||
|
05-11-2011, 09:33
|
|||
|
|||
|
Dzięki za opisanie tego dla STK500.
![]() Jesteś początkujący czy ponad-początkujący?
Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
05-11-2011, 12:44
|
|||
|
|||
|
kupiłem sobie programator i zrobilem prawie caly kurs z bylej diody. aktualnie forbota
![]() czyli poczatkujacy znajacy mniej wiecej podstawy przynajmniej teoretyczne. |
|||
|
05-11-2011, 18:15
|
|||
|
|||
|
Tamten kurs jest "troszkę" niedorobiony.
W tym wszystko będzie bardziej przyjazne dla "uczniów", przynajmniej mam taką nadzieję
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc