Aktualny czas: 22-05-2012, 22:18
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Jak unieść duży kawałek szkła?
|
|
12-09-2011, 17:59
|
|||
|
|||
|
Jak unieść duży kawałek szkła?
Witam
Aktualnie kończę pracę nad sporym projektem. Szkło leży na ziemi bo było zbyt ciężkie aby było nad jakimś stojaku :/ Problem będzie z jego podniesieniem i przetransportowaniem dalej :/ Czy według was takie przyssawki http://www.pneumat.com.pl/przyssawki_prozniowe Poradzą sobie na malowanym szkle? Bo nie jestem pewny czy da rade tak samo jak na czystym szkle Dziękuje za każdą radę
|
|||
|
12-09-2011, 18:27
|
|||
|
|||
|
RE: Jak unieść duży kawałek szkła?
Witam,
Nie do końca jestem pewien czy te ssawki nie uszkodzą farby, w najgorszym wypadku może się okazać że wszystko będzie dobrze a nagle przyssawki puszczą i wszystko się zbije. Co do podniesienia jej (nie wiem jaka jest duża) jeśli jest położona czystą stroną do ziemi a góra jest zamalowana to radził bym pod szybę delikatnie wsunąć cienką deskę taką jak się obija tyły mebli a następnie pod nią wsunąć grubą deskę (1,5cm albo 2cm) i ostrożnie postawić do pionu a następnie na czyste szkło przykleić takie przyssawki http://allegro.pl/okruch-rubi-przyssawka...89449.html http://allegro.pl/okruch-rubi-przyssawka...89464.html wiem że nie są one tanie ale na pewno nie polecam takich za 20zł czy 50zł ponieważ mogą puścić i ogólnie nie są najlepszej jakości. Tymi które poleciłem bez obaw możesz przenosić duże tafle szkła i na pewno wszystko będzie dobrze. ...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka... |
|||
|
12-09-2011, 21:44
|
|||
|
|||
|
Witam ja proponuje abyś z jednej strony i ze środka wsuną pasy i lekon podnhusł
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
13-09-2011, 16:06
|
|||
|
|||
|
Jeśli jest to duża szyba to pasy nie są najlepszym pomysłem bo prawdopodobnie pęknie, lecz to wszystko zależy od rozmiaru i grubości.
...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka... |
|||
|
13-09-2011, 19:05
|
|||
|
|||
|
to może alik podaj wymiary tego szkła żebyśmy mogli ci lepiej pomóc
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
14-09-2011, 10:45
|
|||
|
|||
|
Długość 3.5m , szerokość 6m, No nie powiem żeby szyba była cienka bo ma z 1cm grubości. Wydaje mi się , że może by być tak ze nie dość ze farbę uszkodzi to nie będzie miało to takiej mocy :/ A muszę to podnieść do końca tego miesiąca i nie mam nadal pomysłu jak. Jak mi to pęknie to będę sporo pieniążków w plecy
|
|||
|
14-09-2011, 13:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2011 13:58 przez kondzio-93.)
|
|||
|
|||
|
Ooo... czyli duża, więc pasy raczej odpadają nigdy w życiu nie miałem do czynienia z tak dużą taflą szkła ale moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wsunięcie pod szybę jakiejś płyty i razem z nią ją podnieść do pionu. Z tak dużą szybą trzeba postępować powoli i delikatnie bo to jest moment i pęka a tania to ona na pewno nie była.
|||
|
14-09-2011, 15:31
|
|||
|
|||
|
to co ty z taką szybą robisz
|||
|
19-10-2011, 20:15
|
|||
|
|||
| RE: Jak unieść duży kawałek szkła? | |||
|
19-10-2011, 20:29
|
|||
|
|||
|
Ta szyba jest zbyt duża by podnieść ja w taki sposób ponieważ ma 3.5m długości, 6m szerokości i 1cm grubości więc podnosząc ją w ten sposób na ceownikach podtrzymujących ją tylko na bokach pęknie. Płytę z granitu można podnieść w ten sposób bo na pewno nie miała tak dużych wymiarów no i na pewno była grubsza.
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc