Aktualny czas: 22-05-2012, 06:27
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Push 2 open
|
|
25-08-2011, 12:12
|
|||
|
|||
|
Push 2 open
Witam wszystkich, jak pewnie się domyślacie jestem na forum nowy więc kultura wymaga się przedstawić, tak więc proszę by się obyło bez jakiś kwasów że nie przechodzę od razu do sedna
Mały wstęp był tak więc czas na meritum sprawy, zamówiłem meble inbox ( vox) i postanowiłem już na samym początku je trochę przystosować do swoich potrzeb i wymagań. Postawiłem na sprytne otwieranie które nosi nazwę push 2 open, bądź też click 2 open- spotkałem się z obiema formami. Orientujecie się może czy sprawdza się taki system? oczywiście chodzi mi o te urządzenie z magnetyczną płytką która poprawia jakość zamykania. Ciężko takie coś zamontować? Wydaje mi się że wystarczy przymocować urządzenie do szafy i będzie już wszystko dobrze, aczkolwiek mogę się mylić i np będzie trzeba wymienić zawiasy, prowadnice etc. Bawił się w ogóle ktoś w to? Sorry za mało profesjonalny język ale jestem z innej branży
|
|||
|
25-08-2011, 13:44
|
|||
|
|||
|
RE: Push 2 open
Witam, jeśli dobrze myślę pisząc push 2 open masz na myśli tzw. drzwiczki bez klamkowe (tak przynajmniej jest to nazywane u nas) czyli nie masz żadnych gałek, klamek itp. a by otworzyć drzwi wystarczy je wcisnąć a one się uchylą, osobiście nigdy tego nie montowałem ale miałem z tym styczność w jakimś hotelu i na pewno mogę ci to polecić jest to bardzo fajna rzecz.
Montaż chyba nie jest trudny na zdjęciu w załączniku widać że użyte są zwykłe zawiasy puszkowe poszperałem w internecie i z tego co znalazłem wynika że zamiast klamki wystarczy na dwie śrubki przykręcić ten tłoczek tak by zostawić małą szczelinę minimum 1,8mm i gotowe. Nie wiem ile coś takiego kosztuje jeśli nie dużo możesz kupić jedno i wypróbować na jakiś starym meblu. ZDJĘCIE 1 ZDJĘCIE 2 ZDJĘCIE 3 ...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka... |
|||
|
25-08-2011, 14:48
|
|||
|
|||
|
Dokładnie chodzi o drzwiczki bez klamek, aczkolwiek nie wszystkie meble które nie mają klamek są zaopatrzone w taki system-tak się składa że te meble które ja wybrałem nie posiadają klamek i nie zostały wyposażone w standardzie w ten system co jest dla mnie lekkim absurdem. Ja się z tym pierwszy raz spotkałem przy meblach vox classic i ten system mnie po prostu oczarował. Niestety te meble kompletnie nie pasują do mojej koncepcji pokoju dlatego musiałem wybrać inne ale nie chciałem zrezygnować natomiast z tego rewelacyjnego rozwiązania otwierania. Ten model temax który jest przedstawiony na jednym z Twoich zdjęć jak najbardziej mi odpowiada, ponieważ nie trzeba wywiercać żadnych otworów wewnątrz mebli, wystarczy nakleić wewnątrz te urządzenie- nie widzę żadnego miejsca na wkręt. Solidna taśma 2stronna może wystarczy. Na allegro widziałem za 1zł z hakiem ale..to jakieś takie tandetne wydaje mi się. No nic jak przyjdą meble to będę walczył by w końcu zmodernizować ten pokój tak jak sobie zaplanowałem
|
|||
|
30-08-2011, 15:26
|
|||
|
|||
|
http://www.hettich.com/pl_PL/asortyment/...rania.html
Masz kontakt na stronie, zapytaj o to co Cię interesuje. Cena, dostępność, dystrybutorzy. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

Mały wstęp był tak więc czas na meritum sprawy, zamówiłem meble inbox ( vox) i postanowiłem już na samym początku je trochę przystosować do swoich potrzeb i wymagań. Postawiłem na sprytne otwieranie które nosi nazwę push 2 open, bądź też click 2 open- spotkałem się z obiema formami. Orientujecie się może czy sprawdza się taki system? oczywiście chodzi mi o te urządzenie z magnetyczną płytką która poprawia jakość zamykania. Ciężko takie coś zamontować? Wydaje mi się że wystarczy przymocować urządzenie do szafy i będzie już wszystko dobrze, aczkolwiek mogę się mylić i np będzie trzeba wymienić zawiasy, prowadnice etc. Bawił się w ogóle ktoś w to?