Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
płytka stykowa jaką najlepiej kupić
27-07-2011, 22:54
płytka stykowa jaką najlepiej kupić
Witam mam zamiar kupić sobie płytkę stykową i nie mam zielonego pojęcia jaką kupić więc proszę was o pomoc w wybraniu takiej płytki chodzi żeby nie była droga a zarazem solidna.

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
28-07-2011, 16:37
RE: płytka stykowa jaką najlepiej kupić
Witam,
Czy masz już coś upatrzone? Ogólnie cena w dużym stopniu zależy od rozmiaru - im więcej styków, tym więcej trzeba zapłacić. Najlepiej więc na początek wziąć niezbyt wielki model bo i tak pewnie nie będziesz robił jakichś strasznie skomplikowanych rzeczy. Płytki tego samego typu często można łączyć, więc w razie czego wystarczy dokupić.

Na forum był już podobny temat:
http://forum.majsterkowicza.pl/thread-355.html

Pozdrawiam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
28-07-2011, 17:38
upatrzyłem coś takiego :
http://allegro.pl/plytka-stykowa-3220pol...38809.html
I wysyłka gratis!!!!!!
Czy warto ????
Oglądałem te posty już wcześniej lecz nic mi nie pomogły za bardzoUndecidedUndecidedUndecidedUndecided

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
29-07-2011, 11:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2011 13:00 przez hazor90.)
No właśnie - czy warto? Wydaje mi się, że na razie nie potrzebujesz takiego giganta Smile
Moim zdaniem lepiej kupić małą płytkę (około 10-15zł za sztukę - 730 pól) i w razie potrzeby dokupić drugą. A co do tych kabli/złączek - kup 1 metr kabla skrosowanego/sieciowego (tego od LAN'a) lub telefonicznego wielożyłowego i będziesz miał złączek że ho-ho Wink

Pozdrawiam,
hazor90.

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
29-07-2011, 13:02
No wiem ale myślę sobie tak że ta płytka by już na długie lata mi służyła.
No właśnie czy wam płytki długo wytrzymują ???
Co się w nich najczęściej psuje????

29-07-2011, 13:15
Najczęściej psują się poprzez dużą temperaturę jakiegoś układu scalonego, stabilizatora, tranzystora itd. oraz śmieci które tam wpadają (kawałki cyny, kabli itp.).

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
29-07-2011, 13:36
czyli zdecyduje się na coś mniejszego dzięki za pomoc i pozdrawiamSmile
mam jeszcze jedno pytanko.

czy te bolce ( u góry płytki) to są z jakimiś stykami są połączone czy tylko tak.
przykładowo na niej:
http://allegro.pl/plytka-uniwersalna-sty...88893.html

29-07-2011, 15:18
Tak są połączone z tymi złączami na środku płytki odpowiadającymi za podawanie napięcia.

29-07-2011, 16:49
ok. To wielkie dzieki

Odpowiedz