Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magazynier Elektronika [KONKURS]
25-07-2011, 14:38
Magazynier Elektronika [KONKURS]
Magazynier Elektronika jest katalogiem części elektronicznych napisanym w języku PHP przy wykorzystaniu MySQL. Służy katalogowaniu części składowanych w ponumerowanych pojemnikach. To bardzo przydatne narzędzie dla elektroników, którzy cenią sobie ład i porządek.

Przeczytaj cały wpis - Magazynier Elektronika [KONKURS]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-07-2011, 15:37
RE: Magazynier Elektronika [KONKURS]
Skrypt mimo prostoty ma możliwości jak najbardziej wystarczające do ulepszenia organizacji domowego warsztatu.

Warto by stworzyć wersję online z rejestracją i logowaniem się użytkowników bo niestety instalowanie tego u siebie na komputerze nie jest najłatwiejszą ani najszybszą sprawą, a ludzie nie zaznajomieni z obsługą komputera mogą sobie po prostu nie poradzić.

Inna możliwość to napisanie programu jako aplikacji desktopowej czyli po prostu okienkowej. W tym wypadku polecam biblioteki QT i bazę SQLite (z ich użyciem program ruszy na wszystkich popularnych systemach operacyjnych). Niestety tutaj trzeba się trochę więcej napracować i przyda się znajomość angielskiego.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
25-07-2011, 16:39
Owszem, mógłbym zrobić wersję online z rejestracją i logowaniem (to nie jest takie trudne dla kogoś kto zna średnio PHP) lecz to wiąże się z kosztami. Aby korzystanie z takiego serwisu było wygodne, trzeba by było wykupić płatny hosting.

Co do trudności z instalacją - służę pomocą. Myślę, że jeśli komuś zależy na takim katalogu to pofatyguje się i spróbuje to zainstalować - a jeśli się nie uda, może do mnie napisać prywatną wiadomość na forum prosząc o numer Gadu-Gadu. Smile

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
25-07-2011, 17:02
mi to nie działa niestety Sada tak się nakręciłem na ten programSad

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
25-07-2011, 17:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2011 21:53 przez hazor90.)
Jak to nie działa? To nie jest program lecz skrypt, zrobiłeś wszystko tak jak jest napisane w artykule? Zainstalowałeś serwer?

Jak coś to napisz do mnie PW na forum ze swoim nr. GG.

Tak nawiasem, panie Tomaszu, proszę dodać w artykule, że skrypt można przetestować na stronie
http://www.magazynier-demo.cba.pl
Pewnie e-mail nie doszedł lub nie został zauważony Wink

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
29-07-2011, 14:08
już jest wszystko ok.
może to też i moja wina (bo nigdy nie zajmowałem się takimi rzeczami )
dzięki hazorowi.

Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
17-08-2011, 15:04
Na dzień dzisiejszy zapowiadam wersję v1.1. Będzie ona wyposażona w dostęp za podaniem hasła, co bardzo ułatwi instalację tego skryptu na hostingu typu http://www.cba.pl, http://www.proserwer.pl. Będzie również usprawnione działanie, lecz jak na razie nie widać żadnych błędów. Smile

Jeśli ktoś nie potrafi zainstalować skryptu na swoim komputerze lub hostingu zewnętrznym, proszę pisać na Prywatną Wiadomość. Z chęcią pomogę. Smile

Nie wykluczam również wersji Online z rejestracją i logowaniem, gdzie każdy użytkownik by miał swój "magazyn". Lecz wiem, że niektórzy mają warsztat nie wyposażony w internet, i nie mogliby korzystać z wersji Online, więc wersja obecna będzie ciągle rozwijana.

26-09-2011, 15:12
A nie można by było do wortalu dodać tego magazyniera .

26-09-2011, 18:26
Musiałbym przebudować strukturę Magazyniera, pomyślę o tym, lecz wszystko zależy od btomasza.

26-09-2011, 18:38
niech będzie tak że po zalogowaniu na forum dojdzie nowa zakładka może dzięki temu więcej osób będzie odwiedzało naszą stronę

Odpowiedz