Aktualny czas: 22-05-2012, 05:41
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Moja audio technika, na tym forum
|
|
25-07-2011, 12:24
|
|||
|
|||
|
Moja audio technika, na tym forum
Moje informacje na tym forum dział Elektronika były wcześniej robione dla
szkolnych informacji -zajęć i zainteresowań poza lekcyjnych najogólniej. Co takiego jest w takiej informacji:pracochłonność i uczciwość w podawanej informacji -nie ukrywanie młodym fachowej wiedzy. Osobiście nie mam wyuczonego szkolnego wykształcenia elektronicznego,ale to nie przeszkadza przekazać uczciwą i prostą wiedzę z audio techniki, tym bardziej że to są informacje propozycje dla samych młodych ludzi a nie jest to informacja z góry im narzucona i gdyby taka była to wiem: młodych od razu nie uczy się dobrego fachu. Moje informacje na tym forum są wybrane i dobre dla przeznaczenia tego forum -nic wielkiego, ale klejnoty-zabawki z elektroniki. Kompletny zakres moich informacji jest jak pisałem pracochłonny i można go porównać do zbiorowej pracy dla złożenia książki i ciekawe nawet w każdej książce tyle prawdziwych i jedynie sensownych rzeczy nie ma co ja mam do zaoferowania i nawet wysyłam moje informacje dla szkół i harcerzy. Dokładne wykonanie rzeczy czystej i klasycznej techniki to są drogie rzeczy, które sprzedawane na aukcji mogą dać kwotę na wybudowanie sobie domu. |
|||
|
25-07-2011, 15:19
|
|||
|
|||
|
RE: Moja audio technika, na tym forum
Witam,
To mamy wyjaśnienie tych zagadkowo pojawiających się schematów . Dziękuje za dzielenie się wiedzą, sprawdzone informacje są zawsze mile widziane. Zachęcam do dalszego publikowania, choć najlepiej było by to robić w wortalu - na forum zajmujemy się raczej rozwiązywaniem konkretnych problemów i ogólny dyskutowaniem, a ciekawsze, bardziej przydatne ogółowi rzeczy znajdują się w wortalu. Zachęcam do publikowania w właśnie taki sposób - napisz w celu ustalenia szczegółów - pod postem są przyciski PW i EMAIL, które służą do celów kontaktowych z konkretnym użytkownikiem.Jeszcze drobna uwaga techniczna - nawet najciekawsze informatyzacje zapisane w sposób nieczytelny nie zachęcają do ich poznania. Komputer to nie maszyna do pisania i na końcu każdej linijki nie trzeba się ręcznie przełączać do następnego wiersza tekstu (wciskać Enter'a). Tekst jest automatycznie zawijany (tak jak np. w teraz czytanym). Warto natomiast robić akapity - dwa razy wcisnąć Enter. Pozdrawiam
|
|||
|
25-07-2011, 23:09
|
|||
|
|||
|
Rzeczywiście, twój wpis bez akapitów trudno się czyta
Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
11-01-2012, 03:35
|
|||
|
|||
|
Moje informacje aktualizuje i obecnie pojawiły się proste schematy pełno-czystych wzmacniaczy. Są one końcowym podsumowaniem poszukiwań układów konkurujących z najwyższą jakością i myślę że lampowe wzmacniacze nie są lepsze. Tak jest jeśli się spełni nie małą precyzję i poniesie większe koszty: ze względu na selekcję tranzystorów i ilość zastosowanych części.
Pełno-czyste wzmacniacze na aukcjach, mimo małej mocy, mogą być przedmiotem nie małej wartości i tylko takie konstrukcje mają sens, bo każdy wzmacniacz większej mocy daleko nie jest czysty -choćby był najdroższy, czyli takie wzmacniacze mają ograniczoną jakość. Polsko francuskie audio tranzystory są typu czystego i w przeszłości wiele osób było w błędnym przekonaniu że polskie tranzystory są złe i są stare. Takie mylne przekonanie do polskich tranzystorów bierze się ze złej propagandy, czyli to było nic innego jak ogłupianie ludzi. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

. Dziękuje za dzielenie się wiedzą, sprawdzone informacje są zawsze mile widziane. Zachęcam do dalszego publikowania, choć najlepiej było by to robić w wortalu - na forum zajmujemy się raczej rozwiązywaniem konkretnych problemów i ogólny dyskutowaniem, a ciekawsze, bardziej przydatne ogółowi rzeczy znajdują się w wortalu. Zachęcam do publikowania w właśnie taki sposób - napisz w celu ustalenia szczegółów - pod postem są przyciski PW i EMAIL, które służą do celów kontaktowych z konkretnym użytkownikiem.