Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moja audio technika, na tym forum
25-07-2011, 12:24
Moja audio technika, na tym forum
Moje informacje na tym forum dział Elektronika były wcześniej robione dla
szkolnych informacji -zajęć i zainteresowań poza lekcyjnych najogólniej.
Co takiego jest w takiej informacji:pracochłonność i uczciwość w podawanej
informacji -nie ukrywanie młodym fachowej wiedzy. Osobiście nie mam
wyuczonego szkolnego wykształcenia elektronicznego,ale to nie przeszkadza
przekazać uczciwą i prostą wiedzę z audio techniki, tym bardziej że to są
informacje propozycje dla samych młodych ludzi a nie jest to informacja z
góry im narzucona i gdyby taka była to wiem: młodych od razu nie uczy się
dobrego fachu. Moje informacje na tym forum są wybrane i dobre dla
przeznaczenia tego forum -nic wielkiego, ale klejnoty-zabawki z elektroniki.
Kompletny zakres moich informacji jest jak pisałem pracochłonny i można go
porównać do zbiorowej pracy dla złożenia książki i ciekawe nawet w
każdej książce tyle prawdziwych i jedynie sensownych rzeczy nie ma co ja
mam do zaoferowania i nawet wysyłam moje informacje dla szkół i harcerzy.
Dokładne wykonanie rzeczy czystej i klasycznej techniki to są drogie rzeczy,
które sprzedawane na aukcji mogą dać kwotę na wybudowanie sobie domu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25-07-2011, 15:19
RE: Moja audio technika, na tym forum
Witam,

To mamy wyjaśnienie tych zagadkowo pojawiających się schematów Smile. Dziękuje za dzielenie się wiedzą, sprawdzone informacje są zawsze mile widziane. Zachęcam do dalszego publikowania, choć najlepiej było by to robić w wortalu - na forum zajmujemy się raczej rozwiązywaniem konkretnych problemów i ogólny dyskutowaniem, a ciekawsze, bardziej przydatne ogółowi rzeczy znajdują się w wortalu. Zachęcam do publikowania w właśnie taki sposób - napisz w celu ustalenia szczegółów - pod postem są przyciski PW i EMAIL, które służą do celów kontaktowych z konkretnym użytkownikiem.

Jeszcze drobna uwaga techniczna - nawet najciekawsze informatyzacje zapisane w sposób nieczytelny nie zachęcają do ich poznania. Komputer to nie maszyna do pisania i na końcu każdej linijki nie trzeba się ręcznie przełączać do następnego wiersza tekstu (wciskać Enter'a). Tekst jest automatycznie zawijany (tak jak np. w teraz czytanym). Warto natomiast robić akapity - dwa razy wcisnąć Enter.

Pozdrawiam Smile
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
25-07-2011, 23:09
Rzeczywiście, twój wpis bez akapitów trudno się czyta Wink

Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web
11-01-2012, 03:35
Moje informacje aktualizuje i obecnie pojawiły się proste schematy pełno-czystych wzmacniaczy. Są one końcowym podsumowaniem poszukiwań układów konkurujących z najwyższą jakością i myślę że lampowe wzmacniacze nie są lepsze. Tak jest jeśli się spełni nie małą precyzję i poniesie większe koszty: ze względu na selekcję tranzystorów i ilość zastosowanych części.

Pełno-czyste wzmacniacze na aukcjach, mimo małej mocy, mogą być przedmiotem nie małej wartości i tylko takie konstrukcje mają sens, bo każdy wzmacniacz większej mocy daleko nie jest czysty -choćby był najdroższy, czyli takie wzmacniacze mają ograniczoną jakość.

Polsko francuskie audio tranzystory są typu czystego i w przeszłości wiele osób było w błędnym przekonaniu że polskie tranzystory są złe i są stare. Takie mylne przekonanie do polskich tranzystorów bierze się ze złej propagandy, czyli to było nic innego jak ogłupianie ludzi.
Odpowiedz