Aktualny czas: 22-05-2012, 05:33
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Spawanie i spawarki [KONKURS]
|
|
10-07-2011, 15:02
|
|||
|
|||
|
Spawanie i spawarki [KONKURS]
Złącze spawane jest to połączenie materiałów powstałe przez ich miejscowe stopienie. Występuje w procesie łączenia metali oraz tworzyw sztucznych. Przy spawaniu zwykle dodaje się spoiwo stapiające się wraz z materiałem podstawowym, aby utworzyć spoinę i polepszyć jej własności.
Przeczytaj cały wpis - Spawanie i spawarki [KONKURS] |
|||
|
21-08-2011, 10:34
|
|||
|
|||
|
RE: Spawanie i spawarki [KONKURS]
Artykuł bardzo fajny, dużo teorii i trochę tekstu praktycznego, lecz...
...po analizie tekstu, wybraniu paru przypadkowych fragmentów artykułu i wpisaniu ich do wyszukiwarki Google, można znaleźć fora oraz strony WWW z prawie identycznym tekstem. Czyżby to był plagiat? Nie mi jest dane to oceniać, czekam na wypowiedź administratora. Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
21-08-2011, 10:54
|
|||
|
|||
|
Oj, nieciekawa sprawa. Nie sądziłem, że dojdzie do takich rzeczy. Dzięki za zgłoszenie dziwnej zbieżności tekstu z innymi zamieszczonymi już w Internecie np.:
http://www.fourmkowalskie.home.pl/viewtopic.php?p=7076 http://www.icd.pl/metoda_mig_mag.xml Rzeczywiście wygląda na to, że praca jest wynikiem kopiowania fragmentów artykułów z różnych stron. Nastąpiło złamanie regulaminu (punkt 6), więc zgodnie z nim wpis zostaje zdyskwalifikowany i nie będzie uczestniczył w konkursie, a także najprawdopodobniej zostanie usunięty ze strony. |
|||
|
21-08-2011, 20:22
|
|||
|
|||
|
Artykuł naprawdę fajny, lecz gdyby było napisane źródło na podstawie którego został zrobiony nie byłoby takiej przykrej sytuacji.
Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
29-08-2011, 21:01
|
|||
|
|||
|
hazor ja chociaż nie robię tak jak ty że przysyłam multum prac żeby wygrać
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
29-08-2011, 21:49
|
|||
|
|||
|
Akurat przysyłanie większej ilości prac nie zwiększa szczególnie szans na wygraną. Głosowanie będzie na najlepszą pracę, a głosy z poszczególnych prac nie łączą się. Tak więc ilością nie nadrobi jakości, która będzie oceniona przez użytkowników w głosowaniu już za kilka dni.
|
|||
|
29-08-2011, 21:58
|
|||
|
|||
|
tak uważasz artykuły są 4(oprócz mojego) 3 hazor90 i jeden jakubf2007 teraz tak kto ma większą szanse na nagrodę on czy jakubf2007 ????? Więc widać kto jest taki napalony
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
29-08-2011, 22:08
|
|||
|
|||
|
Teraz będziesz wyładowywał złość poprzez taki sposób? To mój wolny czas, moje pomysły, więc to nie twoja sprawa jak go wykorzystałem.
Ty też mogłeś przysłać "multum" prac - nikt Ci nie zabraniał. Napisałem 2 artykuły - jeden jako mini-porada, drugi już obszerniejszy - jako poradnik. Dodałem jeden projekt. Czy to jest takie "multum"? Ty wysłałeś 1 artykuł i 1 projekt. Czyli tylko o jeden artykuł mniej ode mnie. Jest sens się teraz na mnie wyżywać, że popełniłeś plagiat? Chyba nie. Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
29-08-2011, 22:13
|
|||
|
|||
|
projekt to nie artykuł(ja przysłałem z każdej dziedziny po jednej) . nie jestem zły to ty jesteś jakiś napalony na nagrodę i tyle.(to po prostu widać)
Robi się gorąco (och ach) Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem |
|||
|
29-08-2011, 22:18
|
|||
|
|||
|
Napisałeś "projekt to nie artykuł" - a wcześniej pisałeś, że wysłałem 3 artykuły. Hm.
Przysłałem 1 projekt, 2 artykuły - i tylko jeden z tych dwóch artykułów jest brany przeze mnie pod uwagę na konkurs. Podobna ilość co u Ciebie. A co do nagrody - nie robię tego tylko dla niej, lecz głównie dla rozwoju strony oraz jej promowania. Skończmy tą bezsensowną dyskusję, bo to do niczego nie prowadzi. Grafika 2D, Modele 3D twoich projektów, Projektowanie stron WWW oraz programowanie aplikacji web |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc