Aktualny czas: 22-05-2012, 04:34
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Mandaty
|
|
27-03-2011, 01:43
|
|||
|
|||
|
Mandaty
Witam! Mam pytanie czy w nieoznakowanych autach policyjnych są fotoradary? Może ktoś wie jakie autka nieoznakowane ma policja na Podkarpaciu?
|
|||
|
21-08-2011, 19:03
|
|||
|
|||
|
RE: Mandaty
Zazwyczaj są ulepszone wersje tych urządzeń - wideorejestratory. Działają podobnie tyle, że zamiast robić zdjęcia krecą filmy wraz z pomiarem prędkości. Film taki może posłużyć jako dowód w sądzie w razie wyniknięcia komplikacji prawnych.
Co do radiowozów, nie mam pewności jakie modele znajdują się na Podkarpaciu, ale ogólnie na terenie kraju są to zazwyczaj Ople Vectry, Fordy Mondeo, Renault Laguny i kilka innych, zazwyczaj występujących w stonowanych barwach (granat, bordo, czerń). Z perełek można wymienić np. ok. dwustukonne Renault Megane R.S., ale z tego co mi wiadomo w posiadaniu policji W Polsce znajduje się tylko kilka egzemplarzy. "Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno." - Edward Murphy |
|||
|
21-08-2011, 21:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2011 14:49 przez kondzio-93.)
|
|||
|
|||
|
RE: Mandaty
Często jeżdżą także Škoda Octavia czy Volkswagen Passat, u mnie w Chodzieży mają zielonego Fiata Punto, niebieską Kia Ceed i czerwoną Kie Clarus (jeśli się nie mylę co do modelu) lecz są one rzadko używane, kiedyś mieli Żuka w którym był fotoradar zostawiali go w kluczowych miejscach i czekali na fotki.
http://yanosik.pl/nieoznakowane# - lista radiowozów nieoznakowanych, wystarczy wybrać województwo ...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc