Aktualny czas: 22-05-2012, 04:31
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Mini wzmacniacz do mikrofonu
|
|
24-03-2011, 00:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2011 00:44 przez igor2908.)
|
|||
|
|||
|
Mini wzmacniacz do mikrofonu
Mam pytanie czy da sie zrobic z głosnika do telefonu (taki osobny co sie podłacza) wzmacniacz do mikrofonu wiem podłaczałem mikrofon do głosnika ale bez wzmocnienia mocy nie slychac prawie nic da sie np rozebrac ten głosnik czy co ?
On jest na baterie i nie mam pojecia jak wzmocnic moc żeby było mikrofon słychac bo sam wzmacniacz w głosniku nie wystarcza |
|||
|
24-03-2011, 17:32
|
|||
|
|||
|
RE: Mini wzmacniacz do mikrofonu
Sygnał z mikrofonu należy wzmocnić, jest za słaby do wysterowania głośnika czy wzmacniacza mocy (nawet tak niewielkiego jak w takim "głośniczku"). Zwykle robi się to z pomocą oddzielnego przedwzmacniacza mikrofonowego (pod takim hasłem szukaj schematów), może to być proste urządzenie - np. jeden układzik scalony i kilka rezystorów oraz kondensatorów.
Alternatywą jest podkręcenie wzmocnienia w wzmacniaczu w tym głośniczku, oczywiście jeśli w ogóle tam jest. Powinien być jeśli głośniczek pobiera dodatkowe zasilanie czy to z osobnych baterii czy z telefonu poprzez jakieś złącze (przy zwykłym jack-u nie pobiera zasilania). |
|||
|
25-03-2011, 00:17
|
|||
|
|||
|
Dzieki akurat znalazłem na allegro za 80 zł
|
|||
|
24-07-2011, 00:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2011 03:36 przez fageKis.)
|
|||
|
|||
|
Domyślam się że jesteś młody i 80zł to dużo dla ciebie kosztuje. Nic tańszego
i ja mam do pokazania, ale ważna jest wysoka jakość i jak na coś wydawać pieniądze to na wysokiej klasy rzeczy. Ten schemat ma w sobie dwa przedwzmacniacze, jako komplet do sterowania końcowego stopnia mocy. Ten układ jest uniwersalny, bo szczególnie zdolny dla mikrofonu dynamicznego. Nic stoi na przeszkodzie poprosić elektronika i ważne są ekrany wewnętrzne i łącznie elektrod wzmacniacza do kondensatorów filtrujących. Dla wokalistów, nie dużych nagłośnień, na pewno nie ma lepszego wzmacniacza mikrofonowego- bardzo naturalnie czysty dźwięk. Dodatkowo podałem bez zniekształceń liniowy wysokiej klasy przedwzmacniacz gitarowy i można go podłączyć do miksera. Ten przedwzmacniacz jest też używany jako czysty zewnętrzny moduł wzmocnienia do głębszego i globalnego sprzężenia zwrotnego, pomniejszającego zniekształcenia około 25 razy. |
|||
|
06-08-2011, 01:41
|
|||
|
|||
|
takiej odpowiedzi to nie spodziewałem sie !
Jestem pełen podziwu ! Oby tak dalej i oczywiście serdeczne dzięki ![]() serwus |
|||
|
13-08-2011, 19:17
|
|||
|
|||
| RE: Mini wzmacniacz do mikrofonu | |||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj