Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
andridsite.tk - moja nowa strona internetowa
24-02-2011, 15:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2011 15:39 przez amidn.)
andridsite.tk - moja nowa strona internetowa
androidsite.tk

Zapraszam wszystkich użytkowników telefonów z androidem.

Jak wam się podoba moja stronka?

jest to oczywiście joomla.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
24-02-2011, 16:02
RE: andridsite.tk - moja nowa strona internetowa
Interesuję się Androidem, mam nawet telefon z tym systemem i jak na początek to ok, oceniać tak naprawdę jeszcze nie ma czego - gdy uzbiera się więcej wpisów, będzie można powiedzieć coś konkretniej. Wpis o aplikacjach które powinno się mieć to dobry start, ale co dalej?

Jeśli treść strony ma być typowo blogowa, może warto zastanowić się nad zmianą Joomli na Wordpressa. Wortal stal wcześniej na Joomli, ale zdecydowałem się przenieść kilkanaście wpisów które miałem na stronie na Wordpress'a bo jest to wg. mnie system dużo wygodniejszy. Masz dobry moment żeby sobie wybrać najodpowiedniejszy skrypt, jest tego pełno w internecie i większość można przetestować uruchamiając go w wersji testowej na stronie projektu bo później ewentualna zmiana będzie bardziej kłopotliwa.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
24-02-2011, 16:07
Strona ma w przyszłości oferować testy sprzętu, aplikacji i newsy. Wordpress uważam za zbyt mało rozbudowany, a z joomlą mam już troszkę doświadczenia.

A teraz pytanko:
Czy ktoś jeszcze ma telefon z androidem?

zastanawiam się nad reklamą w adTaily w tym serwisie.
24-02-2011, 20:44
Osobiście jestem przeciwnikiem Androida, wolę Windowsa lub Badę. Stronka jest jednak bardzo ciekawa i życzę powodzenia w powadzeniu jej!
24-02-2011, 22:09
(24-02-2011 20:44)jakubf2007 napisał(a):  Osobiście jestem przeciwnikiem Androida, wolę Windowsa lub Badę.
Co z Androidem jest nie tak? Na pewno lepszy niż iOS choćby ze względu na politykę Apple'a. Nowy Windows na komórki jakoś tak dziwnie jak dla mnie wygląda, wątpię że ma on jakieś bardzo zaawansowane funkcje (nawet z kopiowaniem tekstu są wielkie problemy), a z Badą nie miałem do czynienia więc nie mam opinii, jednak nie nazwałbym się przeciwnikiem żadnego z wymienionych systemów. Co jest takiego złego w tym Androidzie?
25-02-2011, 10:27
Windows Phone po prostu wymaga dopracowania. Nie uważam także ios za coś złego. Apple w swoim systemie wprowadziło wiele nowatorskich rozwiązań, bez których większość współczesnych systemów nie mogłoby powstać. Nie lubię systemów opracowywanych przez pojedyńczych producentów na swoje potrzeby np. Bada os i Maemo.

A teraz do rzeczy. Plany na przyszłość:
-pisać cotygodniową porcję gier i aplikacji
-poradniki dla początkujących
-Testy kilku aplikacji
-comiesięczne przeglądy rynku - najciekawszych telefonów i ich cen
-Wypozycjonować stronę na pierwszą stronę w google po wpisaniu jakiś haseł związanych z początkującymi użytkownikami

Aktualnie udało mi się wprowadzić system komentarzy.

Chciałbym na początek sprowadzić początkujących użytkowników, bo jak im się spodoba, to kiedyś wrócą.

Nowa strona o Google Android
25-02-2011, 22:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2011 22:04 przez jakubf2007.)
Rzeczywiście systemy Apple'a są do niczego. Jedyne co jest iPhonie dobre to wyświetlacz (pojemnościowy)Windows Mobile 7 też jest na razie słaby. Android jakoś mi nie przypasował, słyszałem, że żre sporo RAMu i, że sam reguluje sobie dostęp do internetu.Może to wszystko tylko legendy. Ogólnie Android jest jakiś mało przejrzysty.Bada to stosunkowo nowy system a bardzo dobrze się sprawuje. Teraz przymierzam się do zakupu Samsunga Wave S8500. Tam to jest dopiero wyświetlacz: SuperAMOLED, pojemnościowy, 480x800. Do tego 1 GHz CPU i to za cenę poniżej 800zł. Bajka...
25-02-2011, 22:45
Moim zdanie Android jest spoko, ma ładny dizajn lecz jeśli chodzi o łatwość obsługi to nie wiem bo nigdy nie maiłem dłuższej styczności. Ja osobiście już od kilku lat kupuje Nokie z Symbian'em i jestem zadowolony, może tym razem przy zmianie wezmę coś z Androidem. iPhona z iOS chyba nie chciał bym mieć są dość drogie i z tego co wiem nie wszystkie ich funkcję działają w Polsce.

...już trzeci raz docinam tą samą deskę i ciągle jest za krótka...
27-02-2011, 22:28
"RAMożerność" androida to nie wada. System zamyka aplikacje dopiero wtedy, gdy zabraknie pamięci. Dzięki temu aplikacje nie muszą się od nowa ładować.
Android słynie ze swojej internetowości. W dzisiejszych czasach to nie problem, gdyż sieci wifi i tani mobilny internet jest na porządku dziennym.

Nowa strona o Google Android
27-02-2011, 23:13
Obsługa Androida jest dosyć prosta, niewielkim problemem mogą być różnice między wersjami oferowanymi przez różnych producentów - czasem dodają oni coś od siebie i zmieniają wygląd czy zachowanie się niektórych funkcji telefonu. System jest zbudowany bardzo modułowo, właściwie wszystko opiera się na zainstalowanych aplikacjach.

Tak czy siak, po kilkunastu minutach z telefonem jego obsługa nie powinna stanowić już zagadki. Całość jest dosyć intuicyjna, a paseczek u góry ekranu naprawdę przydatny. Wiem to z doświadczenia, od kilku miesięcy mam LG GT540 zwany też Swiftem i jeśli szukacie czegoś z Androidem i dobrym stosunkiem cena/jakość to może to być dobry wybór.
Wątek zamknięty