Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kontownik ceownik itp
29-12-2010, 20:36
Kontownik ceownik itp
mój ojciec zrobił ścianę z paneli ściennych i w kątach ścian muszę wstawić takie ćwierć wałki na na górze kontowniki czym to przymocować jest jakiś klej czy gwoździe ale chyba gwoździe będzie widać?? co polecacie nie znam się 1 raz takie coś robię.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29-12-2010, 21:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2010 21:22 przez juniorK.)
RE: Kontownik ceownik itp
ja mam na kazdym rogu i pod sufitem styropianowe cwiercwałki z tego co pamietam mocuje sie to za pomoca kleju np. do styropianu.
30-12-2010, 20:13
Witam.
Też mam panele na suficie i na ścianach, nie polecam jakiś tanich, uniwersalnych klejów. Właśnie takim klejem miałem wszystkie listwy przymocowane i co po ok. roku listwy zaczęły odpadać. Proponuje małe gwoździki może nie ładnie to wygląda ale będzie się trzymało.
Pozdrawiam.
30-12-2010, 20:44
Jezeli te cwiercwałki sa z drzewa to jak najbardziej gwozdzikami, ale jezeli ze styropianu to typowy klej np. do kasetonów bez problemu bedzie to trzymał na bardzo długi czas. U mnie juz 5 lat listywy sie na takim kleju trzymaja. pozdrawiamWink
06-03-2011, 13:52
rownież poszukuje takiej informacji jak masz coś podziel się
08-03-2011, 09:29
Nie wazne co ale do czego mocujemy Jesli sciana/sufit/podloga jest stabilna/mur,drewno/to mozeny montowac na wszystko ja preferuje zatrzaski bo nie widac lub klej bo klei na wszystko i wymaga najmniej pracy Oczywiscie klej to ma byc konkretny tzw "plynny gwozdz" zwykle w tubach jak sylikony.Jest drogi ale daje gwarancje ze nie odpadnie Kleimy punktowo co 20=30 cm koniecznie na laczeniach takoz. Powieszchnie niestabilne/plty gipsowe steropian itp / zagruntowac tymze klejem Posmarowac poczekac az wyschnie i lekko przetrzec sciernym plutnem Wazne sprawdzic jak dziala klej ze steropianem bo czasem efekty sa zadziwiajace Poprostu kapnac na steropiaan drobinke kleju Pamietajmu ze punktowe klejenie to nie kropeczka tylko plamka co najmniej 2-3cm2 posmaroeac docisnac poczekac i dakej . To jest bardzo szybkoschnacy i najlepiej kleic we dwie osoby Jedna naklada druga kleii

Stolarzyna
Odpowiedz