Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reklama serwisu
22-06-2009, 12:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2009 20:48 przez btomasz.)
Reklama serwisu
Proponuje, aby za polecenie komuś wortalu dostawało się punkt reputacji. Albo każdy miałby swój własny link polecania, albo przy rejestracji było można wpisać nick osoby polecającej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-06-2009, 17:40
RE: reklama serwisu
Skrypt Forum MyBB ma taką opcję, tylko, że... nie może być ona użyta Undecided. Powód? Rejestracja kont jest przeprowadzana przez skrypt wortalu, który nie obsługuje takiej opcji.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
23-06-2009, 08:48
Jeśli napisałeś skrypt wortalu, to możesz trochę zmienić w skrypcie forum.
23-06-2009, 12:26
Kłopot w tym, że wortal to CMS* Joomla! i podejrzewam, że (nie zrozumcie mnie źle) administrator nie bardzo umie posługiwać się PHP, ale mogę się mylić. Do tego trzeba kogos kto już w tym umie się posługiwać :-)

CMS - z angielskiego to System zarządzania treścią. Taki gotowy system który się wysyła na swój serwer, i ma się swoją stronkę bez żadnych umiejętności programowania. Mozna do tego dorzucać komponenty (np. forum, galeria) aby zwiększyć funkcjonalność. Taki mały windows, tylko "sporo" okrojony Big Grin
23-06-2009, 13:57
Jeżeli rejestracja odbywa się przez wortal, to można zrobić rubrykę "osoba polecająca"
23-06-2009, 15:57
Trochę umiem programować (sam pisałem np. skrypt obsługujący symulator), zresztą odsyłam do newsa o nowej wersji symulatora, tam znajdziecie więcej informacji o przyszłości strony.
28-06-2009, 14:21
RE: Reklama serwisu
Niby osoba polecająca dobra rzecz ale po co... skoro mają wynikać z tego takie utrudnienia sądzę że nie warto. Jeśli na forum można dawać pkt. reputacji, czy plusiki (różnie to na forach nazywane) to już jest dobrze Wink
28-06-2009, 21:55
RE: Reklama serwisu
Z tego co wiem, osoba polecająca to opcja (można to wpisać, można i nie). Poza tym się zgadzam - nie jest to zbyt potrzebne, ot taki bajer.
Odpowiedz