Aktualny czas: 21-05-2012, 05:05
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
[split] Zasilacz laboratoryjny - pomysły
|
|
17-10-2010, 21:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2010 13:26 przez Dawid.)
|
|||
|
|||
|
RE: [split] Zasilacz laboratoryjny - pomysły
Doceniam twoje odpowiedzi. Ale największym minusem według mnie jest to , że tego zasilacza nie można podłączyć do sieci 230 v . Więc chyba wykonam zasilacz według schematu z " Wypraw ..." . JAkie one może mięć parametry według was? W przybliżeniu oczywiście ...
A według was , który lepiej zmontowac? Mówię , od razu , że nie będzie on poddawany ekstremalnym przeciążeniom , ani nic z tym powiązanego . Zwykły zasilaczyk , który ma posłużyć np. do popchnięcia kilku bramek , diod itp. Może powiem tak . Doradźcie mi , który byście wy sami zrobili. Jakie one mają moce , wydajności itp. Najchętniej to bym zrobił ten z " Wypraw... " tylko nie wiem jakie on ma parametry.... Wykonanie zasilacza z Nowego Elektronika odpada . |
|||
|
18-10-2010, 19:05
|
|||
|
|||
|
Którego nie można podłączyć do sieci? Jeśli chodzi o ten z Nowego Elektronika, na schemacie pominięty jest transformator
.Jeśli zasilacz ma być do takich rzeczy o jakich piszesz, nada się dowolny z wymienionych. Radzę coś z gotowym projektem płytki - Jeśli w Wyprawach... można takie znaleźć, bierz się za niego, skoro się podoba (prądowo wystarczy do takich zadań). Jeśli nie, AVT2131 z któregoś poprzedniego postu wygląda nieźle. |
|||
|
04-10-2011, 10:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2011 10:52 przez tomaszek:).)
|
|||
|
|||
|
Witam. Widzę, że temat ucichł dość konkretnie
. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać projekt płytki zasilacza 301-K z Nowego Elektronika. Płytkę zrobiłem w Eaglu więc mogę przesłać .brd albo pdf jak kto woli.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

.
. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać projekt płytki zasilacza 301-K z Nowego Elektronika. Płytkę zrobiłem w Eaglu więc mogę przesłać .brd albo pdf jak kto woli.