Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkulator naukowy
15-09-2010, 17:18
Kalkulator naukowy
Jaki kupić kalkulator naukowy(inżynierski). Chodzę do gimnazjum, ale chciałbym mieć kalkulator dla ucznia technikum. Zastanawiałem się nad casio fx-61f (dla elektroników). Ale chyba nie jest warty swojej ceny. Jaki kalkulator polecacie? Oczywiście w rozsądnej cenie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-09-2010, 18:17
RE: Kalkulator naukowy
Nie polecę żadnego konkretnego modelu, bo zwykle pomagam sobie komputerem i jakoś nigdy nie potrzebowałem takiego kalkulatora. Jeśli jest za drogi, to spróbuj z tańszym o ogólnym przeznaczeniu - na Allegro znalazłem dosyć porządne w cenie połowy wspomnianego kalkulatora. Dodatkowe funkcje są może przydatne, ale da się bez nich żyć. Będzie trochę więcej klepania w klawisze, ale z wykonaniem obliczeń nie powinno być problemów. Przemyśl też czy naprawdę potrzebujesz do szczęścia tych funkcji, czy to tylko fajny bajer, który watro by mieć?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
17-09-2010, 19:37
RE: Kalkulator naukowy
Ja mam jakiś Casio, fajne jest w nim że zawsze można się cofnąć w obliczeniach i pozmieniać. Plusem jest to że można cały długi ciąg obliczeń wpisać odrazu a nie liczyć każde działanie po kolei. Warto też aby miał przeliczanie na różne systemy, binarne, szesnastkowe.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Kontakt Forum Majsterkowicza Wróć do góry Wróć do forów Wersja bez grafiki RSS
Copyright © 2008-2011 majsterkowicza.pl
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.