|
Kalkulator naukowy
|
|
15-09-2010, 17:18
|
|||
|
|||
|
Kalkulator naukowy
Jaki kupić kalkulator naukowy(inżynierski). Chodzę do gimnazjum, ale chciałbym mieć kalkulator dla ucznia technikum. Zastanawiałem się nad casio fx-61f (dla elektroników). Ale chyba nie jest warty swojej ceny. Jaki kalkulator polecacie? Oczywiście w rozsądnej cenie.
|
|||
|
15-09-2010, 18:17
|
|||
|
|||
|
RE: Kalkulator naukowy
Nie polecę żadnego konkretnego modelu, bo zwykle pomagam sobie komputerem i jakoś nigdy nie potrzebowałem takiego kalkulatora. Jeśli jest za drogi, to spróbuj z tańszym o ogólnym przeznaczeniu - na Allegro znalazłem dosyć porządne w cenie połowy wspomnianego kalkulatora. Dodatkowe funkcje są może przydatne, ale da się bez nich żyć. Będzie trochę więcej klepania w klawisze, ale z wykonaniem obliczeń nie powinno być problemów. Przemyśl też czy naprawdę potrzebujesz do szczęścia tych funkcji, czy to tylko fajny bajer, który watro by mieć?
|
|||
|
17-09-2010, 19:37
|
|||
|
|||
|
RE: Kalkulator naukowy
Ja mam jakiś Casio, fajne jest w nim że zawsze można się cofnąć w obliczeniach i pozmieniać. Plusem jest to że można cały długi ciąg obliczeń wpisać odrazu a nie liczyć każde działanie po kolei. Warto też aby miał przeliczanie na różne systemy, binarne, szesnastkowe.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Copyright © 2008-2011 majsterkowicza.pl
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc