Aktualny czas: 23-05-2012, 09:28
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Latarka LED na 1,5V
|
|
01-05-2011, 10:09
|
|||
|
|||
|
RE: Latarka LED na 1,5V
Mnie padła fabryczna latarka na LED, więc spróbowałem to zrobić. Co ciekawe zaskoczyło od razu, mimo że części wziołem z płytki ze zepsutej żarówki energooszczędnej, koralik na transformatorek, trzeba było go tylko przewinąć, aczkolwiek musiałem poszukać dodatkowego drutu, bo było go trochę za mało.
Ogólnie układ prosty jak budowa cepa, trzeba tylko znać podstawowe wiadomości o lutowaniu, i pamiętać lekcje Fizyki o cewkach z szkoły podstawowej, aby dobrze nawinąć i podłączyć koralik. |
|||
|
07-05-2012, 11:47
|
|||
|
|||
|
Witam, a ile można zaoszczędzić próbując zrobić taką latarkę led samemu a nie kupując ją choćby w lidlu skoro 30 zł kosztuje? przecież to się trzeba trochę nagłówkować żeby zrobić latarkę z dajmy na to ip44 samemu no nie? więc warto?
|
|||
|
07-05-2012, 18:38
|
|||
|
|||
|
Hobby to hobby
Tutaj zasady ekonomii nie zawsze mają zastosowanie i robi się różne rzeczy zwyczajnie dlatego, że się je lubi robić, a nie żeby zaoszczędzić kilka złotych.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc

Tutaj zasady ekonomii nie zawsze mają zastosowanie i robi się różne rzeczy zwyczajnie dlatego, że się je lubi robić, a nie żeby zaoszczędzić kilka złotych.