Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
12-06-2010, 15:44
Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
"Sztuka elektroniki" autorstwa Paula Horowitza i Winfielda Hilla jest książką często polecaną osobom rozpoczynającym przygodę z elektroniką. Czy warto wydać niecałe sto złotych na dwa tomy, zawierające łącznie prawie 1200 stron tekstu i rysunków?

Przeczytaj wpis
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14-06-2010, 17:18
RE: Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
Oki. Nie powiem, kupiłem "Sztukę elektroniki" na Allegro, ale jej jeszcze nie czytałem. Przeczytałem również Kurs Elektroniki, który notabene również jest pisany przystępnym językiem Wink

Ale ja chce jeszcze! Wink Więc jaką książkę do Elektroniki proponujesz na początku przygody z tym fascynującym przedmiotem? Od razu uprzedzam, książki szkolne nie nadają się jak dla mnie do nauki Elektroniki (np. Podstawy Elektroniki autor o nazwisku Pióro). Są zbyt teoretyzujące, naćkane wzorami (wiem, ze to też jest ważne, ale nie na początku jak sądzę). Więc co polecasz prócz gazet rzecz jasna. Smile
14-06-2010, 20:14
Polecam ci cykl "Ośla łączka" Piotra Góreckiego i "Wyprawy w świat elektroniki" tego samego autora.Sam się uczę z "Oślej Łączki" i powiem szczerze,że bardzo miło się to czyta.
14-06-2010, 23:24
Też mam pierwszy tom Smile I rzeczywiście świetne. Naciskam na tę literaturę fachową nie bez powodu. Kolega podarował mi 2 tomy dość starej już pozycji, bo z 79 roku. Jej tytuł to "Elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz" t.1 - "Elementy"; t.2 - "Układy". Podobno jest jeszcze t.3, ale nie szukałem. Myślałem, że może ktoś je tutaj zaproponuje. Książki po trochu czytam, i powiem, że pomimo wieku naprawdę świetnie się czyta. Do elektroniki analogowej jak znalazł. Czytał ktoś to? Wink
Odpowiedz