Aktualny czas: 21-05-2012, 03:52
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
|
|
12-06-2010, 15:44
|
|||
|
|||
|
Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
"Sztuka elektroniki" autorstwa Paula Horowitza i Winfielda Hilla jest książką często polecaną osobom rozpoczynającym przygodę z elektroniką. Czy warto wydać niecałe sto złotych na dwa tomy, zawierające łącznie prawie 1200 stron tekstu i rysunków?
Przeczytaj wpis |
|||
|
14-06-2010, 17:18
|
|||
|
|||
|
RE: Sztuka elektroniki - czy warto przeczytać?
Oki. Nie powiem, kupiłem "Sztukę elektroniki" na Allegro, ale jej jeszcze nie czytałem. Przeczytałem również Kurs Elektroniki, który notabene również jest pisany przystępnym językiem
![]() Ale ja chce jeszcze! Więc jaką książkę do Elektroniki proponujesz na początku przygody z tym fascynującym przedmiotem? Od razu uprzedzam, książki szkolne nie nadają się jak dla mnie do nauki Elektroniki (np. Podstawy Elektroniki autor o nazwisku Pióro). Są zbyt teoretyzujące, naćkane wzorami (wiem, ze to też jest ważne, ale nie na początku jak sądzę). Więc co polecasz prócz gazet rzecz jasna.
|
|||
|
14-06-2010, 20:14
|
|||
|
|||
|
Polecam ci cykl "Ośla łączka" Piotra Góreckiego i "Wyprawy w świat elektroniki" tego samego autora.Sam się uczę z "Oślej Łączki" i powiem szczerze,że bardzo miło się to czyta.
|
|||
|
14-06-2010, 23:24
|
|||
|
|||
|
Też mam pierwszy tom
I rzeczywiście świetne. Naciskam na tę literaturę fachową nie bez powodu. Kolega podarował mi 2 tomy dość starej już pozycji, bo z 79 roku. Jej tytuł to "Elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz" t.1 - "Elementy"; t.2 - "Układy". Podobno jest jeszcze t.3, ale nie szukałem. Myślałem, że może ktoś je tutaj zaproponuje. Książki po trochu czytam, i powiem, że pomimo wieku naprawdę świetnie się czyta. Do elektroniki analogowej jak znalazł. Czytał ktoś to?
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc