Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Śrubokręt gwiazdkowy
16-02-2010, 08:41
Question Śrubokręt gwiazdkowy
Witam ;] Chcialabym sie dowiedziec jakie srubokrety gwiazdkowe sa dobre ... jakiej firmy ... ile kosztują ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
16-02-2010, 17:10
RE: Śrubokręt gwiazdkowy
Witam.

Przy zakupie śrubokręta trzeba zwrócić uwagę na jakość wykonania - jeśli nie wygląda tandetnie, nic od niego nie odpada, to jest duża szansa, że będzie to dobry zakup. Szczególną uwagę należy zwracać na końcówkę śrubokręta.

Kolejną ważną rzeczą jest cena - nie należy zwracać uwagi na najtańsze śrubokręty, a już na pewno na tanie zestawy, w których cena wkrętaka jest mniejsza od złotówki. W cenie powyżej 5zł za sztukę można już znaleźć coś, co posłuży dłużej niż kilka dni. Do intensywnych, profesjonalnych prac można zakupić narzędzia nawet w cenie kilkadziesiąt zł/szt.

Trwałość śrubokręta zależy też od odpowiedniego posługiwania się im - śrubokrętem z małą końcówką nie należy wkręcać dużych wkrętów itp. Wszystko powinno być dopasowane.

Więcej o śrubokrętach pod tym linkiem:
http://wortal.majsterkowicza.pl/0208/11/wkretaki/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
20-03-2010, 21:27
[align=center]Witam

Doświadczenie mam może nie wielkie ale mam kilka uwag w tym temacie. Po pierwsze kryteria doboru narzędzia:
Końcówka:
-magnetyczna
-zwykła
-utwardzana
wszechstronność:
-wiele śrubokrętów
-jeden uchwyt dla wielu bitów
firma
i tu zaczyna się pod górkę, w zależności jaki ma to być sprzęt tego należy szukać. Profesjonalista poszuka czegoś za 50-120pln, amator majsterkowicz 20-80plnale dla domownika starczy neonka i 1 krzyżak za 5 pln razem.
27-03-2010, 18:36
Specjalistą w tej dziedzinie jest WIHA
Idąc cenowo do dołu to każda firma narzędziowa GEDORE , BETA , BAHCO ....

Są oczywiście dużo tańsze firmy pozdrawiam

PROFESJONALNE ELEKTRONARZĘDZIA
22-04-2010, 20:18
Ja mam za to dobre doświadczenia z narzędziami King Tony, ale to bardziej nasadki i klucze. Śrubokrętu nigdy w ręce nie mialem. Zobacz sobie na stronce king tony, w wyszukiwarce starczy wpisac wkrętak torx.
Odpowiedz