Serwis Majsterkowicza.pl jest otwarty na pomysły i propozycje użytkowników. Dlatego w tym temacie możesz zaproponować temat artykułu, którego Twoim zdaniem brakuje. Postaram się wtedy napisać coś na ten temat lub znaleźć odpowiedniego autora.
A może sam napiszesz artykuł o tym, na czym się znasz? Artykuł można zgłosić wybierając w wortalu pozycję "Dodaj artykuł" z menu użytkownika (pod panelem logowania), a następnie edytując treść. Swoje dzieło najlepiej tworzyć lokalnie, na swoim komputerze, a później tylko wkleić w okienko treści - mniejsze prawdopodobieństwo utraty danych np. przy zerwaniu połączenia.
Ja sądze że powinien się znależć artykuł o budowie wzmacniaczy w końcu są kolumny a sam planuje zrobić wzmacniacz częściowo z kitów i recznie.
(21-05-2009 20:24)sowalski napisał(a): [ -> ]Ja sądze że powinien się znależć artykuł o budowie wzmacniaczy w końcu są kolumny a sam planuje zrobić wzmacniacz częściowo z kitów i recznie.
Myślę, że to dobry pomysł. Jeśli znajdę czas, to napiszę artykuł na ten temat w ten weekend.
Trzymam cię za słowo

Nie to że się czepiam ale w kursie nr.2 w drugim prawie Kirchoffa można się posłużyć taki rysunkiem
![[Obrazek: 2prawokirchoffa.th.jpg]](http://img34.imageshack.us/img34/4461/2prawokirchoffa.th.jpg)
dzięki niemu o wiele łatwiej jest to zrozumieć
Dodano:
poprawiłem obrazek
w tym obrazeczku jest błąd, tam gdzie się łączą trzy kabelki powinna być "kropka"
Rysowałem to na szybko a pozatym kazdy wie o co chodzi. Tak na pszyszłość używaj duzych liter i kropek.
Ja proponuje: "Kurs podstaw elektroniki cz. 3 "
(28-05-2009 15:54)master elektronik napisał(a): [ -> ]Ja proponuje: "Kurs podstaw elektroniki cz. 3 "
Z uwagi na to, że mam obecnie sporo innych, czasożernych zajęć, pewnie chwilę potrwa napisanie następnej części, ale kiedyś to się stanie. Warto nadmienić, że te zajęcia są też częściowo związane z tematyką strony, więc projektów i artykułów raczej nie zabraknie.
Może trochę odświeżę temat - o czym chcielibyście poczytań w najbliższym czasie? W przygotowaniach są póki co: artykuł o układzie NE555 i następna część kursu podstaw elektroniki o wzmacniaczach operacyjnych. Co jeszcze was ciekawi?